Omgeving

Katwoude ligt klem tussen Monnickendam en Volendam.

Volendam is wereldberoemd om zijn dijk , klederdracht en oude huisjes op het doolhof. U kunt vanuit de haven van Volendam met de boot naar Marken varen en op dit prachtige eiland wandelen.

Monnickendam beschikt over een prachtig recreatiegebied aan het IJsselmeer : het Hemmeland. Hier kunt u wandelen of zwemmen. Er zijn ook boten te huur.

Amsterdam ligt op slechts 15 km afstand, en is uitstekend bereikbaar middels openbaar vervoer vanuit onze lokatie U kunt daar diverse musea bezoeken of de stad verkennen per fiets of waterfiets, u ziet Amsterdam dan op een heel andere manier.

Broek in Waterland en Edam zijn plaatsen niet ver van Katwoude die zeker het bezoeken waard zijn.

Waterland

De boerderij Nooitgedacht ligt in Waterland, vlakbij het IJsselmeer. In dit weidevogelgebied treft u grutto’s, kieviten, scholeksters en vele andere vogels. Een ideale omgeving om te wandelen, fietsen, kano├źn, roeien of vissen. In de winter is dit gebied een eldorado voor schaatsers.

Er zijn speciaal voor dit gebied diverse fiets- en wandelroutes beschikbaar. De locatie geeft op korte afstand een keur aan musea en ander vermaak voor het hele gezin. Het IJsselmeer is een uitgelezen plek waar watersporters zich kunnen uitleven en de zijtak ligt voor de deur.